Hoş geldiniz!
Tarihçe

Bölümün kuruluşunda var olan Gelişim Gözlem Odaları (bir giriş holü, bir uygulama ve beş gözlem odasından oluşur), araştırma laboratuvarı olarak 2001 yılından bu yana etkin biçimde kullanılmaktadır. Gelişim psikolojisi araştırma laboratuvarımızda son yıllarda ağırlıklı olarak ergenlik, ana babalık, akran zorbalığı, sanal zorbalık konularının yanı sıra aile sistemleri modeli çalışılmaktadır. Bu model çerçevesinde aile sistemini ve gelişimsel bozuklukları etkileyen bireysel, bağlamsal ve kültürel faktörler ele alınmakta, bu faktörlerin gelişimsel bir bozukluğun varlığında tüm aile sistemini nasıl etkilediği incelenmektedir. 2020-2021 Öğretim Yılı itibariyle laboratuvar çalışmalarında aktif olarak iki öğretim üyesi ve beş doktora öğrencisi olmak üzere yedi kişilik bir araştırma ekibi yer almaktadır. Laboratuvarımızda günümüze kadar farklı araştırma projelerinin yanı sıra bir kısmı bu projelerden üretilmiş olan 16 doktora, 36 yüksek lisans tezi yürütülmüştür.

Hacettepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Laboratuvarı sunumuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Hacettepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisi Laboratuvarı